Scheiden

Wat te doen?Eigen woning en scheiden

Soms loopt het leven anders dan u wilt en is een scheiding niet te voorkomen. Als u dan een eigen woning bezit, heeft u extra veel te regelen. U kunt er samen met uw partner voor kiezen om de woning te verkopen of dat één van beiden in de woning blijft wonen.

01
Woning verkopen

Jullie besluiten de woning te verkopen. Is de verkoopopbrengst hoger dan de restanthypotheek dan spreekt u af hoe de verdeling van die overwaarde zal plaatsvinden. Is de opbrengst lager dan de restantschuld dan zal dat verschil moeten worden bijbetaald uit spaargeld of een nieuw af te sluiten krediet. Wij kijken graag met jullie naar de mogelijkheden!

02
Eén van jullie blijft er wonen

Jullie besluiten dat één van beide in de woning blijft wonen. Is er overwaarde? Dan zal de partner die blijft wonen de hypotheek overnemen en een gedeelte van de overwaarde gaan uitbetalen aan de vertrekkende partner. Informeer vooral of dat financieel wel haalbaar is. Een goed en persoonlijk financieel advies is dan enorm belangrijk.

CONTACTAfspraak inplannen

Op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen, maar komt u daar niet uit? Wij kunnen u daar ongetwijfeld bij helpen. Maak via het formulier een afspraak of laat u informeren via een telefoongesprek, wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

    Bezoek ons kantoor

    Openingstijden:
    Maandag - Vrijdag
    08:45-17:15

    Volg ons