Eerste woning

StappenplanEerste woning kopen

Als u voor het eerst een eigen huis wilt kopen zult u vast veel vragen hebben. Waar moet u zoal op letten, voor hoeveel kunt u kopen en wat worden dan de maandlasten? Is dit het goede moment om te kopen en waar begin ik? Het stappenplan kan u hier vast bij helpen:

01Waar moet uw huis aan voldoen?

In welke wijk moet het staan? Hoeveel slaapkamers moet het hebben? En een tuin? Of is een balkon voldoende? Heeft u liever bestaande bouw of nieuwbouw?

02Bepaal uw budget

Bepaal hoeveel u per maand maximaal kwijt wilt zijn aan woonlasten. Wij kijken graag samen met u hoeveel u kunt lenen. Hoeveel u kunt lenen hangt onder andere af van de hoogte van uw inkomen, de waarde van de woning en hoeveel spaargeld u kunt inbrengen.

03Huizen zoeken

Ga opzoek naar uw droomwoning! Uiteraard moet de woning wel binnen uw prijsklasse vallen.

04Ga onderhandelen

Als u uw droomhuis hebt gevonden gaat u onderhandelen over de prijs en eventueel andere zaken. Eén van onze makelaars helpt u, indien mogelijk, graag bij de onderhandeling.

05Tekenen koopcontract

Als u het eens bent geworden met de verkoper over de prijs en de overdrachtsdatum, stelt de makelaar een verkoopcontract op. Die gaat u dan tekenen. Na het tekenen heeft u nog drie dagen bedenktijd.

05De financiering regelen

Maak een afspraak met ons zodat we samen met u kunnen vaststellen wat voor u de mogelijkheden zijn en wat een passende financiering voor u is. Wij zorgen er vervolgens voor dat alles goed en tijdig rond komt!

04De sleuteldatum

Op de overdrachtsdatum gaat weer naar de woning voor een inspectie. U kijkt of alles naar wens is achtergelaten, daarna gaat u naar de notaris en tekent de leveringsakte en de hypotheekakte. De aankoop is nu helemaal rond. De verhuizing kan beginnen.

CONTACTAfspraak inplannen

Op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen, maar komt u daar niet uit? Wij kunnen u daar ongetwijfeld bij helpen. Maak via het formulier een afspraak of laat u informeren via een telefoongesprek, wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

    Bezoek ons kantoor

    Openingstijden:
    Maandag - Vrijdag
    08:45-17:15

    Volg ons